Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4/5 Počet hodnocení: 7
Do 20 minut Velmi snadné Pro 2-4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1369 kcal
Bílkoviny 136 g
Sacharidy 138 g
Tuky 32 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Šťavnaté krevety podávejte s opečenými bagetkami

Suroviny

krevety tygří 600 g
chlazené či mražené
citronová tráva 4 ks
stébla, pomačkaná
Na marinádu
zbavená semínek, najemno
olivový olej 1 PL
rybí omáčka 2 PL
lze nahradit sójovou
česnek 2 stroužky
prolisované
zázvor (čerstvý) 2 ČL
jemně nastrouhaný
kmín 1 ČL

Postup

1

Všechny ingredience na marinádu smíchejte v misce a pak do ní naložte krevety – měly by být marinádou důkladně obalené. Dejte je na deset minut do lednice.

2

Poté krevety po čtyřech napíchejte na kovovou jehlu. Na grilovací pánev vhoďte citronovou trávu a špízy 2–3 minuty grilujte; jednou nebo dvakrát otočte. Před podáváním ze špízů odstraňte citronovou trávu.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/1

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč