Krevety může klidně zastoupit kuřecí maso – v Thajsku to tak taky dělají!
Suroviny
zelenina
350
g
mražená
krevety
200
g
mražené
nudle rýžové
250
g
rostlinný olej
1
PL
kokosové mléko
250
ml
kari pasta
1
ČL
zelená
sůl mořská
Postup
1
Spařte zeleninu a krevety vroucí vodou a pak prudce zchlaďte studenou vodou.
2
Nudle dejte nejlépe do nerezové misky (nebo aspoň do misky, která snese vysokou teplotu) a zalijte je horkou vodou. Nechte změknout; trvá to zhruba tři až pět minut.
3
Rozpalte pánev s olejem a vložte na ni zeleninu i krevety.
4
Zalijte kokosovým mlékem a vmíchejte kari pastu (kdo má rád ostřejší jídla, může jí přidat víc). Bez pokličky vařte pět až šest minut. Ochutnejte, případně dosolte.
5
Sceďte nudle, dejte je na talíř a zalijte připravenou zeleninovou směsí s krevetami.
Podávejte samotné nebo se zeleninovým salátem.