Tiramisu je skvělý dezert, který potěší při každé příležitosti a nikoho naurazí. Je ideální na léto, ale vychutnáte si ho za každého počasí. Pravé tiramisu vyžaduje naprosto čerstvá vajíčka. Dezert s velmi podobnou chutí však lze vytvořit i bez použití vajec.
Suroviny
Postup
Uvaříme silnou kávu a necháme dobře vychladnout.
Z mascarponu a cukru vyšleháme hustý krém. Přidáme do něj amaretto podle chuti. Dbáme vše o to, aby příliš nebyl ve finále moc řídký.
Piškoty namáčíme krátce do kávy a ukládáme do nádoby. Na větev piškotů dáme vrstvu krému a pokračujeme stejný v dalších dvou až třech vrstvách.
Zakončíme vrstvou krému a dobře posypeme kvalitním kakaem.
Připravené tiramusu dáme do lednice minimálně na 24 hodin, ideální na dva dny, aby se chutě dokonale spojily.
Foto ilustrační, zdroj: Pixabay.com