Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Velikonoční zajíček
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 37
Do hodiny Snadné Na 3-4 zajíčky (podle velikosti formy)

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3310 kcal
Bílkoviny 84 g
Sacharidy 468 g
Tuky 115 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zajíček má oproti klasickému beránkovi hned několik výhod. Protože je malý, nemusí se o něj koledník s nikým dělit, navíc si ho každý může při zdobení vylepšit podle chuti.

Suroviny

kypřicí prášek do pečiva ½ bal
rozinky 1 hrst
podle chuti lze nahradit čokoládovými pecičkami
vejce 1 ks
velikosti L
vanilkový extrakt 1 ČL
slunečnicový olej 100 ml
na vymazání formiček
na poprášení
cukrová, v trubičkách, na ozdobení

Postup

1

Ve větší míse smíchejte prosátou mouku s kypřícím práškem a rozinky nebo čokoládu.

2

Tvaroh prošlehejte s vejcem, cukry a vanilkou, vmíchejte olej a vše vlijte k suchým přísadám.

3

Promíchejte, rozdělte do vymazaných formiček a pečte v troubě předehřáté na 180-190°C cca 20 minut, dokud špejle zapíchnutá doprostřed nevyjde suchá.

4

Vyjměte z trouby, nechte chvíli chladnout ve formě a pak vyklopte. Podle chuti ozdobte polevou a případně pocukrujte.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/4

Apetit magazín

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?

Ne vše staré je špatné, což jistě platí o retro sladkostech. Některé z nich přežily obě války, minulý režim i jeho pád a pár z nich dokonce vstoupilo do nového tisíciletí, jiné jsou již jen mlhavou vzpomínkou, kterou si naše paměť...