Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vepřové dělové koule
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 10
Do hodiny Velmi snadné Na 24 koule

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1412 kcal
Bílkoviny 127 g
Sacharidy 146 g
Tuky 65 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Výborné masové koule, velice snadné na přípravu. Zapojte do vaření i děti.

Suroviny

strouhanka 100 g
čerstvá, nemusíte spotřebovat všechnu
petrželka 2 PL
nasekaná, nejlépe hladkolistá
pepř mletý
sůl mořská
vejce 1 ks
olivový olej 2 PL
K podávání
česnek 2 stroužky
prolisované
petrželka hrst
nasekaná

Postup

1

Předehřejte troubu na 180 stupňů a plech potáhněte pečicím papírem. V míse smíchejte maso se 2/3 strouhanky, petrželkou, vejcem a osolte a opepřete. Důkladně promíchejte. Pokud je hmota příliš tekutá, přidejte trochu strouhanky.

2

Navlhčenýma rukama tvarujte kuličky o velikosti ořechu. Na pánvi rozehřejte olej a ze všech stran na něm opečte kuličky.

3

Pak je přesuňte na plech a pečte 20 minut dozlatova.

4

Suroviny na omáčku povařte a po vychladnutí podávejte k dělovým koulím.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/6

Apetit magazín

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?

Ne vše staré je špatné, což jistě platí o retro sladkostech. Některé z nich přežily obě války, minulý režim i jeho pád a pár z nich dokonce vstoupilo do nového tisíciletí, jiné jsou již jen mlhavou vzpomínkou, kterou si naše paměť...