Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vepřové kotlety s fazolemi na víně
Vepřové kotlety s fazolemi na víně
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Vepřové kotlety s fazolemi na víně

5/5 Počet hodnocení: 3
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1154 kcal
Bílkoviny 101 g
Sacharidy 49 g
Tuky 40 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kotleta z pánve je sázka na jistotu!

Suroviny

olivový olej
kotleta 4 ks
vepřová, s kostí
sůl
pepř
čerstvě mletý
nasekané najemno
suché
vývar kuřecí 300 ml
fazole borlotti 2 konzervy
po 400 g, scezených a okapaných
fazole černé 2 hrsti
vařených (viz Něco navíc)
petrželka svazek
nasekané

Postup

1

Rozehřejte v pánvi dvě lžíce olivového oleje. Kotlety osolte, opepřete a opečte je na oleji dozlatova z obou stran. Pak vyjměte a dejte stranou.

2

Přidejte do pánve cibuli a opékejte, dokud nezměkne. Přilijte víno a nechte je mírně odpařit, pak přidejte vývar a všechny fazole. Navrch fazolí vraťte kotlety a přikryjte pokličkou. Duste cca 20–30 minut, podle síly masa, aby kotlety byly měkké. Pár minut před koncem dušení vsypte špenát, aby zavadnul. Odkryjte, přidejte do fazolí nasekanou petrželku a podávejte.

NĚCO NAVÍC
Použít můžete jakékoli předem uvařené pevnější fazole. Tak jsme postupovali my – v rámci neplýtvání jídlem jsme zužitkovali fazole zbylé z předchozího focení. Klidně ale můžete zůstat jen u konzervovaných fazolí borlotti.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/5

Apetit magazín