Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vepřové na celeru a pomerančích

Vepřové na celeru a pomerančích

4.2/5 Počet hodnocení: 12
Více než hodinu Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2268 kcal
Bílkoviny 185 g
Sacharidy 61 g
Tuky 136 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pohodlná příprava skvělého vaňavého oběda v jednom hrnci. Zvládnete to všechno najednou i s přílohou. 

Suroviny

pórek 3 ks
olivový olej 2 PL
ramínko
celer 2 ks
česnek 2 stroužky
nasekané
vývar kuřecí 200 ml
sušená pomerančová kůra 1 PL
pomerančová šťáva 100 ml
sójová omáčka 2 PL
rozmarýn snítka
sůl
pepř

Postup

1

Troubu předehřejte na 140 °C. Každý pórek překrojte na pět kousků a mrkve rozkrojte na přibližně stejné kusy jako pórek. Velký těžký kastrol s poklicí rozehřejte na sporáku a pak do něj vlijte lžíci oleje. Vložte kusy masa a nechte pár minut opékat. Opečte ze všech stran a pak děrovanou obracečkou vyjměte na talíř. Do kastrolu vlijte zbylý olej, vsypte pórek, mrkve i celer a smažte za občasného promíchání tři až čtyři minuty, až začnou zlátnout. Vsypte česnek a opékejte ještě minutu.

2

K zelenině v kastrolu vmíchejte maso spolu se šťávou, kterou pustilo. Vlijte víno, vývar, pomerančovou šťávu a sójovou omáčku. Přidejte rozmarýn a pomerančovou kůru, osolte, opepřete a promíchejte. Uveďte do varu.

3

Kastrol zakryjte poklicí a vložte do zahřáté trouby. Duste tak dlouho, dokud nebude maso úplně křehké; trvá to asi dvě hodiny. Po hodině obsah promíchejte. Hotové jídlo nechte deset minut stát, pak rozdělte do misek a podávejte s křupavým chlebem.

Apetit magazín