Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vepřový stroganoff
Vepřový stroganoff
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Vepřový stroganoff

4.4/5 Počet hodnocení: 44
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1930 kcal
Bílkoviny 110 g
Sacharidy 29 g
Tuky 159 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hovězí stroganoff je klasika. Vepřová verze je méně náročná a trochu zelenější díky pórku.

Suroviny

pórek ½ ks
nakrájeného na tenčí kolečka
krémové, rozkrojených na čtvrtky
libového na minutku (např. panenka nebo karé), nakrájeného na proužky
sůl
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 1 PL
suché
hořčice kremžská 2 ČL
estragon 2 PL
nasekaných lístků, případně nasekaná hladkolistá petrželka

Postup

1

Ve velké pánvi rozpalte máslo a poduste na něm pórek, cca 2–3 minuty, dokud nezměkne.

2

Vyjměte z pánve a dejte stranou. Pak v uvolněné pánvi opečte dozlatova houby a také vyjměte a dejte stranou.

3

Nakrájené maso osolte a opepřete.

4

Přidejte do pánve olivový olej a opečte na něm maso dozlatova, zaprašte paprikou a opékejte ještě další minutu (maso se musí rychle zatáhnout, a ne dusit, případně tedy maso opečte nadvakrát).

5

Přilijte víno a nechte tekutinu malou chvilku redukovat.

6

Mezitím společně prošlehejte obě smetany s hořčicí.

7

Přidejte k masu a vraťte do pánve houby a pórek. Vařte asi 2 minuty, dokud omáčka mírně nezhoustne.

8

Posypte nasekaným estragonem nebo petrželkou, případně ještě dochuťte solí a pepřem.

9

Ihned podávejte s přílohou podle své volby – hodí se rýže, široké nudle, šťouchané brambory nebo jen bageta.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/1

Komentáře

29.01.2020 12:11

Velmi rychly a chutny recept. Uz sme ho robili niekolko krat, urcite sa zaradi medzi nase pravidelne a oblubene.

Apetit magazín