Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Víno z černého a červeného rybízu

Víno z černého a červeného rybízu

Hodnocení receptu
5/5 Počet hodnocení: 1
Více než hodinu Pro zkušené l

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5120 kcal
Bílkoviny 25 g
Sacharidy 1245 g
Tuky 0 g
Vláknina 135 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Domácí ovocné rybízové víno zvládne připravit i začátečník. Třeba jen trochu trpělivosti. Při přípravě rybízáku nezapomeňte důkladně dbát na čistotu, abyste předešli jeho zkažení.

 

Suroviny

cukr 900 g
voda 2 700 ml
kvasinky

Postup

1

Rybíz důkladně opereme pod tekoucí vodou.

2

Připravené očištěné ovoce lisujeme na mlýnku i se stopkami

3

Směs ještě pomačkáme dřevěným tloukem a necháme v klidu 2-3 dny nakvasit. Během kvašení několikrát denně promícháme.

4

Nakvašené ovoce přecedíme přes plátno a přidáme kvasinky.

5

Připravujeme-li větší množství vína, můžeme ho připravovat v sudu. Ten však musí být důkladně umytý a vysířený. Pro začátečníky jsou vhodnější skleněné nádoby - demižon, nebo velká sklenice od okurek.

6

Připravené víno stáčíme do níže postavených lahví hadičkou, která nesmí být zcela na dně kvasné nádoby, ale cca 3 cm nad dnem (aby nenasála kal ze dna). Sklenice plníme až po okraj, aby i zátka byla vínem smáčena.

7

Zátky nejprve vsuneme jen volně, neboť víno nám bude ještě dokvasovat. Na láhve dohlížíme, aby byly plné

8

Teprve když je víno úplně hotové, láhve pevně zátkujeme a ukládáme ležmo, aby zátka byla vínem smáčena.

9

Uložené láhve by měly být uskladněny při teplotě do 14 °C.

Foto ilustrační, zdroj: Pixabay.com

 
Autor: Jana

Apetit magazín