Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Základní čokoládová zmrzlina

Základní čokoládová zmrzlina

4.4/5 Počet hodnocení: 18
Do 20 minut Velmi snadné Na cca 1 litr zmrzliny

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3181 kcal
Bílkoviny 47 g
Sacharidy 402 g
Tuky 153 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tenhle recept pochází od americké zmrzlinářky Jeni Britton Bauer. Jeho výhodou je, že se obejde bez vajec, a přesto je výsledek sametový.

Suroviny

mléko 240 ml
plnotučné
škrob 13 g
kukuřičný, vrchovatá lžíce
tmavá čokoláda 60 g
70%
neslazené
kukuřičný sirup 2 PL
světlý
sůl 1 špetka

Postup

1

Do mističky odlijte 2 lžíce mléka, přidejte škrob a rozmíchejte na hladkou a hustou kašičku. Čokoládu nalámejte na kousky a vložte do větší mísy.

2

Oba druhy mléka, smetanu, cukr a kukuřičný sirup nalijte do hrnce a zahřívejte na středním plameni těsně pod bod varu. Přidejte kakao a energicky míchejte, dokud se nerozpustí. Přidejte špetku soli a vařte další 4 minuty.

3

Sundejte hrnec z ohně a vmíchejte kašičku ze škrobu. Vraťte zpátky na sporák a za stálého míchání (ideální nástroj je stěrka) na středním plameni vařte ještě asi minutu do mírného zhoustnutí.

4

Horkou směs nalijte na čokoládu a míchejte, dokud se čokoláda se směsí nespojí. Dejte vychladit a studené nalijte do zmrzlinovače. Uchovávejte v mrazáku ve vhodné nádobě, před servírováním nechte asi 10 minut povolit.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/7

Apetit magazín