Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zapečená ryba se zeleninou

Zapečená ryba se zeleninou

4.1/5 Počet hodnocení: 18
Do 20 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2330 kcal
Bílkoviny 120 g
Sacharidy 190 g
Tuky 111 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

V téhle úpravě si rybu oblíbí každý.

Suroviny

losos 100 g
bez kostí a kůže, na větší kousky
treska 150 g
bez kostí a kůže, na větší kousky
slunečnicový olej 2 PL
větší, na kostičky
na tenké proužky
řapíkatý celer 2 ks
na kostičky
na kostičky
na plátky
petrželka 1 hrst
nasekaná
rozmarýn 1 hrst
nasekaný
vejce 4 ks
prošlehaná
sůl
polníček
k podávání
k podávání

Postup

1

Troubu předehřejte na 170 °C.

2

Na rozehřátém oleji orestujte cibulku, přisypte papriku a celer a poduste doměkka.

3

Přidejte kousky ryb a restujte 3 minuty, pak přisypte kostičky cukety a směs ještě 5 minut restujte. Míchejte opatrně, aby se ryby nerozpadly. Směs osolte a promíchejte ji zlehka s plátky brambor a nasekanými bylinkami.

4

Hotovou směs rozprostřete do pekáčku, rovnoměrně ji zalijte vejci prošlehanými se smetanou a zakryjte. Vložte do trouby a pečte 50 minut, potom sejměte pokličku a ještě 10 minut dopékejte dozlatova.

5

Podávejte doplněné zeleným salátkem, doma třeba i s citronem k pokapání.

NĚCO NAVÍC

  • Jako dezert můžete podávat tvarohový krém: Vyšlehejte 250 g tvarohu s 2–3 lžičkami krupicového cukru a 2 lžícemi mléka do hladkého krému, přetáhněte potravinovou fólií a dejte chladit. Před podáváním posypte dezert čokoládovými hoblinkami.
  • Tento recept na oběd vhodný pro děti máme od Fresh&Tasty. Receptury pro ně připravuje italský šéfkuchař Gianluca Giardi. Dětem chtějí nabídnout rozmanité a méně tradiční pokrmy, aby si v co nejmenším věku rozvinuly chuť a radost z jídla.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/9

Apetit magazín

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?

Ne vše staré je špatné, což jistě platí o retro sladkostech. Některé z nich přežily obě války, minulý režim i jeho pád a pár z nich dokonce vstoupilo do nového tisíciletí, jiné jsou již jen mlhavou vzpomínkou, kterou si naše paměť...