Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zapečený fenykl
ZDROJ: Zapečený fenykl
sdílet:
3.8/5 Počet hodnocení: 9
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1252 kcal
Bílkoviny 67 g
Sacharidy 33 g
Tuky 74 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bude vám chutnat jako předkrm i lehké hlavní jídlo.

Suroviny

střední bulvy
sůl
salám 100 g
Mortadela
strouhaný
olivový olej 1 PL
panenský
ochucená strouhanka (viz. popis)

Postup

1

Zbavte fenykl tvrdých konců listů a vykrojte košťál. Fenykl nakrájejte na 1 cm silné plátky a uvařte je v osolené vodě doměkka.

2

Zapékací nádobu vymažte olejem a vysypte trochou strouhanky. Fenykl sceďte a 2 lžíce vody uschovejte. Rozřeďte s nimi bešamel a promíchejte ho s parmazánem a mortadelou natrhanou na kousky.

3

Fenykl naklaďte do zapékací nádoby, zalijte bešamelem a posypejte zbývající strouhankou. Zapékejte při 200 °C asi 20 minut, až strouhanka zezlátne a bešamel začne bublat. Hodí se jako předkrm i hlavní jídlo.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/9

Apetit magazín