Voňavé bochánky potěší každého! Zázvorové sušenky se skořicí si vychutnáte s voňvým čajem nebo kávou. Skělá mini sladkost, kterou si můžete dopřát každý den.
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 220, horkovzdušnou na 200 ˚C.
Máslo utřete s cukrem do pěny, vetřete melasu a vejce.
Mouku prosijte se sodou, solí a kořením a postupně vetřete do máslové směsi.
Přidejte zázvor a zpracujte velmi vláčné těsto, které se vám ale nebude lepit na ruce; je možné, že budete muset ještě přidat trochu mouky.
Krystalový cukr nasypte do misky.
Z těsta tvořte kuličky velikosti vlašského ořechu a horní část obalte v cukru (můžete je obalit i celé, ale na spodní část se cukr rád připéká). Klaďte je na nevymaštěný plech asi pět centimetrů od sebe; pečením se z nich stanou baculaté sušenky.
Přibližně dvanáct minut pečte, pak plech vyjměte a postavte na mřížku. Až trochu vychladne, sušenky z něj sejměte a nechte je ještě odpočívat na mřížce, dokud úplně nevychladnou.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 30 receptů na nejlepší domácí sušenky(30 receptů )
- Skandinávské dezerty s vůní vanilky, skořice a kardamomu: 11 sladkých receptů(11 receptů )
Komentáře
Dobré!