Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Paštika z kachních jater s chilli

Paštika z kachních jater s chilli

Hodnocení receptu
4/5 Počet hodnocení: 10
Do hodiny Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1889 kcal
Bílkoviny 182 g
Sacharidy 190 g
Tuky 45 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

tymián
pepř
sůl
vepřové sádlo
pepř barevný
nakládaný
lze nahradit koňakem

Postup

1

Cibule nakrájíme na tenké polokroužky. Rozpálíme na velké pánvi něco sádélka a cibuli pomaleji opékáme.

2

Mezitím připravíme játra, nakrájíme na kousky a zamícháme s nasekaným česnekem a douškem porto či koňaku.


3

Když je cibule skoro do zlatova, přidáme do pánve dosti sádélka, aby tam byla vrstva, tak 2 cm. Hezky to celé rozehřejeme a do toho opatrně (cáká to, zástěra není od věci) vložíme játra.

4

Necháme osmažit, otočíme, promícháme, ale pomalu, aby se to pořád trochu smažilo a aby nevytékala šťáva z masika.

5

Stáhneme k tomu pár větviček tymiánu a přidáme hrubě drcený pepř.


6

Když je dosmaženo (jatýrka hotová, ale ne vysušená), přidáme poctivého panáka alkoholu a stáhneme z ohně.

7

Teď teprve osolíme.


Vzhledem k tomu, že to fantasticky voní, nakrájíme kousek čerstvého chleba a pozveme drahou na ochutnávku. Pak ji pod pohrůžkou amputace mastných prstíků zase vyženeme.

8

Když obsah pánve trochu vychladne, celé to rozmixujeme na příhodnou konzistenci.

9

Pak vmícháme nakládaný pepř a paštiku napěchujeme do nádobky, povrch uhladíme.

Necháme vychladit na tajném místě.

10

Pak ještě roztopíme trochu sádla s tymiánem a pokryjeme tím povrch paštiky.

Připijeme si na úspěch. Druhý den předložíme hladovcům s čerstvým chlebem a červeným vínem.

Autor: marmar123