Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2700 kcal
Bílkoviny 106 g
Sacharidy 495 g
Tuky 15 g
Vláknina 91 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Doma mají rozpeky všichni rádi jako přílohu k omáčkám. Jejich příprava je jednodušší než u kynutých knedlíků a chutnají prostě skvostně.

Suroviny

droždí 1 kostka
cukr 1 PL
voda
vlažná
olej
na podmazání

Postup

1

Mouku osolíte špetkou soli, kvasnice smíchejte s cukrem a vlažnou vodou asi 100 ml.

2

Po deseti minutách postupně nalévejte kvásek do mísy s prosetou moukou. Propracujte a nakonec přidejte 1 lžíci rostlinného oleje. Nechte pod utěrkou nakynout asi jeden a půl hodiny.

3

Pracovní plochu poprášte hladkou moukou, lžící vykrajujte kopečky těsta o velikosti koblihy. Vymastěte plech. Kopečky těsta přendejte na plech a nechte ještě 20 minut kynout na plechu.

4

Pečte asi půl hodiny při teplotě 180 stupňů.

Iustrační foto: Unsplash

Autor: pavla.v