Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hřebenatky s koprovým olejem

Hřebenatky s koprovým olejem

2.8/5 Počet hodnocení: 8
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1174 kcal
Bílkoviny 2 g
Sacharidy 9 g
Tuky 115 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hřebenatky neboli svatojakubky jsou jedny z nejluxusnějších mušlí, přitom jim sluší ta úplně nejjednodušší úprava. 

Suroviny

nadrobno
kopr 2 PL
nasekaný
citron ½ ks
kůra a šťáva
olivový olej 125 ml
panenský
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
8 ks
mušle hřebenatky
možno nahradit olejem, na opékání
bageta
k podávání
bylinky
k podávání

Postup

1

V misce smíchejte šalotku, kopr, strouhanou citronovou kůru a vymačkanou šťávu a olivový olej. Osolte a opepřete podle chuti.

2

Na grilu nebo grilovací pánvi potřené máslem nebo olejem opečte vyloupané mušle; stačí 30 sekund po každé straně. Podávejte horké, ozdobené čerstvými zelenými bylinkami, s koprovým olejem a bílou bagetkou, kterou ho budete vytírat z talířů.

NĚCO NAVÍC

Nejste-li zrovna příznivci kopru, můžete olej ochutit najemno nasekanou hladkolistou petrželkou.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/8