Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Klobásky s fazolemi

Klobásky s fazolemi

4.8/5 Počet hodnocení: 11
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2824 kcal
Bílkoviny 137 g
Sacharidy 183 g
Tuky 186 g
Vláknina 53 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kombinací klobás, mrkve, fazo­lí a celeru jsem vytvoříte dokonale sytý kotlík plný chuti. K zahuštění použijte fazole v plechovce, celý pokrm tak budete mít hotový do půl hodiny. 

Suroviny

rostlinný olej 1 PL
nebo klasická
mrkev 3 ks
řapíkatý celer 4 ks
fazole 2 konzervy
slité
vývar kuřecí 400 ml
nebo zeleninový
hořčice dijonská 1 PL
sůl
pepř
na dochucení
petrželka hrst

Postup

1

V široké pánvi s poklicí rozpalte olej. Z čerstvých klobás vytlačte obsah do pánve. Pokud používáte tepelně opracovanou, klasickou, klobásu, nakrakrájejte ji na kousky a vhoďte do pánve a občasného zamíchání pět minut lehce opékejte, dokud po všech stranách nezhnědnou.
 

2

Přidejte najemnou pokrájenou cibulku, kolečka mrkve, nasekaný celer (kromě lístků) a pět minut opékejte; cibule by měla zesklovatět. Vsypte fazole, promíchejte a zalijte vývarem. Za stálého míchání přiveďte k varu. Přikryjte a deset až patnáct minut vařte, aby mrkev změkla.

 

3

Přimíchejte hořčici, petržel i lístky celeru a podle chuti osolte a opepřete. (Teď můžete jídlo až na dva měsíce zamrazit). Podávejte horké s křupavým chlebem, jímž vytřete omáčku.

Komentáře

03.09.2007 17:42
Recept se nachází v č.11/05, str.9
03.12.2007 19:53
Vřele doporučuji tento recept. Rychlá a jednoduchá příprava a výborná chuť. Nebojte se přidat větší množství mrkve i celeru než doporučuje recept. Dobrá je baby karotka. Opravdu velmi chutné jídle zvlášt pro nynější chladné dny.