Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Mexická polévka v bochníku
Mexická polévka v bochníku
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Mexická polévka v bochníku

4.2/5 Počet hodnocení: 17
Do 20 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1977 kcal
Bílkoviny 59 g
Sacharidy 243 g
Tuky 68 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Velmi chutná polévka, kterou uvaříte raz dva. Pokud máte rádi pikantnější chutě, přidejte do ní feferonku nakrájenou na nudličky.

Suroviny

olivový olej 1 PL
najemno
bez semínek
1 ks
feferonka bez semínek
450 g
sladká kukuřice rozmrazené
vývar kuřecí 750 ml
sůl
pepř
menší velikosti
nebo 4 feferonky na ozdobu

Postup

1

Na pánvi rozehřejte olej s máslem. Zprudka v něm asi pět minut opékejte nakrájenou cibuli, feferonku i papriku; měly by změknout.

2

Přidejte kukuřici a opékejte ještě další dvě minuty.

3

Pak polovinu směsi opatrně přesypte do mixéru nebo kuchyňského robotu a zpracujte na hladkou kaši – děti vám určitě rády pomůžou. Stěny nádoby občas očistěte stěrkou; podle potřeby můžete přilévat vývar.

4

Všechnu kukuřičnou směs (rozmixovanou i nerozmixovanou) přemístěte do čistého kastrolu a přilijte vývar. Podle chuti dosolte a opepřete, potom uveďte do varu a pět minut vařte.

5

Mezitím si připravte chleby: bochník položte na pracovní plochu a ostrým nožem odřízněte pokličku; děti si pak můžou vyhrát s vydlabáním střídky.

6

Do hrnce jemně přimíchejte zakysanou smetanu. Pokud máte rádi horkou polévku, ještě ji na mírném plameni prohřejte. Pozor, neměla by se vařit, jinak se smetana může srazit!

Podávejte ve vydlabaných bochníčcích; porce pro dospělé ozdobte rozpůlenými feferonkami. 

Související články

Komentáře

04.09.2007 16:49
Recept se nachází v č.2/06, str.65
03.07.2006 14:46
Polévka byla vynikající! Dělala jsem vývar z kuřecích zbytků, takže jsem přidala i obrané kuřecí maso. A bylo to super! Jen díky kukuřici a smetaně vzniká sladko-pálivá chuť, takže polévka připomíná s píše kuchyni thajskou než mexickou...