Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pálivá rýže z jediné pánve
Pálivá rýže z jediné pánve
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pálivá rýže z jediné pánve

3.8/5 Počet hodnocení: 13
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2782 kcal
Bílkoviny 118 g
Sacharidy 448 g
Tuky 52 g
Vláknina 54 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bez velkého vaření. Provětráte spíž.

Suroviny

slunečnicový olej 1 PL
česnek 2 stroužky
utřené
rýže 250 g
basmati, propláchnout
vývar zeleninový 450 ml
cizrna 400 g
konzerva (či luštěnina jako hrách), slité, opláchnuté
rozinky 1 hrst
mražený nechte rozmrznout
kešú 1 hrst
sůl
pepř
není nutné

Postup

1

Začněte smažením Ve velké vysoké pánvi nebo kastrolu se silným dnem rozpalte olej a minutu v něm na středním plameni a za stálého míchání smažte česnek a kari pastu, dokud vše nezačne příjemně vonět.

2

Rýžujte Rýži teď nasypte do nádoby, přilijte vývar, přidejte cizrnu a rozinky a vše promíchejte vidličkou, aby rýže netvořila hrudky. Osolte, opepřete a pod pokličkou přiveďte k varu. Teplotu snižte na střední plamen a vařte 12–15 minut, dokud se tekutina nevsákne a rýže nezměkne.

3

Načechrejte a podávejte Čerstvý špenát opláchněte a rukama z něj vymačkejte přebytečnou vodu, podobně jako když ždímáte prádlo. Stejně naložte s rozmrazeným listovým špenátem. Listy přisypte do kastrolu a přidejte dvě lžíce horké vody. Vše důkladně zamíchejte do rýže. Posypte oříšky kešu. Pokud chcete pokrm zjemnit, podávejte ho zakapaný bílým jogurtem – zmírní pikantní chuť kari pasty a dodá pravý indický punc.

Kouzelná přísada
Listový špenát Bonduelle patří mezi mražené skvosty, z nichž se nevyklube nevzhledné bláto. Rozmrazujte při pokojové teplotě či v mikrovlnce při nejnižším ,rozmrazovacím programu. Např. Billa a Globus; 450 g za 26–34,50 Kč

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/3

Komentáře

12.09.2007 18:21
Tohle jídlo je naprosto skvělé, jen jsem vynechala rozinky, protože je nemám ráda. Jogurt navrch rozhodně doporučuji.
31.08.2007 12:13
Recept se nachází v č.3/05, str.14
25.03.2006 18:37
Vařila jsem přesně podle receptu a dokonale se povedlo. Rychlé, zdravé, originální, chutné!