Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Proslavený houskový knedlík Pálffy

Proslavený houskový knedlík Pálffy

Hodnocení receptu
4.8/5 Počet hodnocení: 8
Více než hodinu Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2500 kcal
Bílkoviny 88 g
Sacharidy 218 g
Tuky 130 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

housky 250 g
mléko l
vejce 1 ks
sůl
a další máslo na opečení knedlíků

Postup

1

Na kostičky nakrájené housky zamícháme do rozehřáté slaniny a dáme vychladnout. Polijeme je mlékem.

2

V míse utřeme maslo, sůl, žloutek a vejce. Dovnitř lehce vložíme navlhčenou housku se slaninou, přidáme mouku a dobře vše promícháme.

3

Vodou navlhčený dostatečně velký obrousek potřeme změklým máslem.

4

Těsto do něj vložíme a zavážeme motouzkem jako salonku. Knedlík vložíme do vařící vody, přikryjeme a vaříme jej asi 1 hodinu. Během vaření jej otočíme.

5

Uvařený knedlík dvojitou nití nakrájíme a opečeme na masle.

P.S.: Jelikož se píše jednadvacáté století, ubrousek můžeme nahradit potravinářskou fólií. Ale i tu pro jistotu vymažeme máslem

Autor: jana hermann