Spojením dvou oblíbených hitů - masových kuliček a ratatouille - vznikne absolutně dokonalá večeře!
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 180°C. Připravte kuličky: Pečivo pokropte mlékem a nechte vsáknout. Promíchejte s ostatními přísadami, řádně osolte a opepřete.
Pak ze směsi vytvořte kuličky velikosti vlašského ořechu a rozložte je na plech vyložený pečicím papírem. Pečte zhruba 25 minut dozlatova.
Mezitím do pekáče dejte cibuli, česnek, cuketu a papriku, pokapejte 2 lžícemi olivového oleje a osolte. Dejte do trouby, klidně ke kuličkám, ale na jinou mřížku.
Zeleninu pečte 30 minut. Upečené koule přidejte k hotové zelenině, přimíchejte konzervovaná rajčata a sladkou omáčku nebo chilli džem, promíchejte a pečte ještě dalších 15 minut společně.
Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Sceďte je a promíchejte se směsí z pekáče. Podávejte s parmazánem.
NĚCO NAVÍC
V rámci zjednodušení můžete použít i kupované mražené masové kuličky (např. v Ikea jsou k dostání za 179Kč/1kg).
Oběd na další den
Chléb pita s masovými kuličkami
1 Připravte o polovinu více masových kuliček (nebo rovnou jednou tolik, zbytek můžete zamrazit) a upečte je na plechu spolu s ostatními. Pak je naplňte do kapes z chleba pita spolu s nakrájenou salátovou okurkou a natrhaným ledovým salátem či další zeleninou podle chuti. Dip připravte ze 150g bílého jogurtu, 1 drceného stroužku česneku, 1 lžíce panenského olivového oleje a lžíce nasekaného kopru nebo máty. Přenášejte dip odděleně, aby nerozmáčel chleba.