Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vyznejte lásku originálním dezertem a vyhrajte!

AD
Den lásky s Milou
ZDROJ: Věra Křeháčková
sdílet:

Blíží se Valentýn, což je báječná příležitost hřešit v podobě mlsání. Ať už plánujete obdarovat jedlým vyznáním lásky sebe, nebo svoji drahou polovičku, my pro vás máme lákavé řešení.

Obvykle, když vás přepadne chuť na něco sladkého, nebo se jen chcete sladce odměnit, jsou dvě možnosti: buď prostě sáhnete do nakoupených zásob, dobrotu si rozbalíte a rovnou se do ní zakousnete, anebo zmobilizujete pár ingrediencí, šlehač a vlastní ruce a do několika minut si vykouzlíte něco osvědčeného, domácího. Redakce Apetitu tyhle obě varianty během jednoho mlsného odpoledne hravě zkombinovala a výsledkem byl recept na Čokoládové pěny (vykukují na vás z hlavičky článku, recept najdete úplně dole).

Soutěž, v které můžete vyhrát zásobu oplatek Mila a šlehač od Bosch

Pro ty, co mají radši rafinovanější řešení, máme ještě jeden návrh: Připravte vlastní dezert, zcela po svém, ovšem za jediné podmínky — že bude obsahovat stejnou ingredienci, jakou si redaktorky Apetitu zamilovaly — a sice oplatku Mila od Sedity! Až budete mít hotovo, recept nebo ještě lépe recept s fotkou nahrajte a zaregistrujte se do formuláře na tomto odkazu. Těšte se, že se na vás usměje štěstí a vy získáte krabici plnou oplatek Mila a špičkový ruční šlehač Bosch. Více informací o výhrách a celé akci načtete na těchto stránkách. Mimochodem, když už máme toho Valentýna, co takhle vlastnoručně stvořené dílo věnovat své lásce na místo okázalých, drahých dárků? :-) Buďte si jistí, že sklidíte mnohem větší úspěch!

 

Bosch šlehač
ZDROJ: BSH domácí spotřebiče

 

Čokoládové pěny podle redakce Apetitu

A na závěr, ještě slíbená dávka inspirace, na kterou budete potřebovat: 500 ml smetany ke šlehání, 100 g kvalitní tmavé čokolády, 100 g kvalitní bílé čokolády, 1/2 vanilkového lusku (plus jeho semínka), 1-2 oplatky Mila. Postup je následující: Čokoládu nalámejte na kousky a každou vsypte do jedné misky. K bílé čokoládě přidejte semínka vanilky i s luskem. Smetanu zahřejte pod bod varu. Odměřte vždy 250ml a přilijte k čokoládě. Nechte chvíli stát a vymíchejte dohladka. Dejte vychladit do lednice, nejlépe do druhého dne. Každou směs zvlášť vyšlehejte na nízkých otáčkách do měkkých špiček (předtím odstraňte ze smetany s bílou čokoládou vanilkový lusk). Přendejte do cukrářského sáčku a nastříkejte do skleniček. Posypte oplatkou Mila, nakrájenou na kostičky, či proužky, a valentýnské rozmazlování může začít.

 

Mila sušenky
ZDROJ: Mila

Autor: Eva Šprincová

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč