Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

3 tipy, co se zbylým kuřetem

3 tipy, co se zbylým kuřetem
sdílet:
Zůstalo vám od nedělního oběda pečené kuře? Je úplně jedno, jestli máte prsíčka nebo stehýnka. Máme pro vás nápady, jak zužitkovat všechno.

1. Letní salát s pečeným kuřetem


V pekáčku smíchejte 500 g očištěných a omytých brambor (větší přepulte) s 2 lžícemi olivového oleje, osolte a dejte péct do trouby na 50 minut na 200 °C. Mezitím povařte 2 minuty v horké vodě 100 g mraženého hrášku, slijte a propláchněte ho studenou vodou. Prošlehejte 2 lžičky hrubozrnné hořčice, 2 lžíce olivového oleje, trochu citronové šťávy a osolte. Brambory nechte trochu zchladnout a poté je promíchejte se zálivkou. Přidejte pokrájené pečené kuřecí maso z prsou, 50 g polníčku, hrášek a vše ještě jednou promíchejte.

 

2. Kuřecí wrap s omáčkou hoisin


V mikrovlnce ohřejte 4 kukuřičné tortilly (předtím je trochu pokropte vodou). 1/2 salátové okurky rozkrojte, vydlabejte semínka a nakrájejte na tenké plátky. Dejte je na talíř spolu s 4 najemno nakrájenými jarními cibulkami a 100 g natrhaného kuřecího masa. Každou z tortill potřete omáčkou hoisin a naplňte ji zeleninou a masem. Zabalte a podávejte.

 

3. Kuřecí quesadilla


Vezměte 2 kukuřičné tortilly, jednu z nich potřete 2 lžícemi rajčatové salsy, rozprostřete na ni 215 g červených fazolí z konzervy (slitých a lehce rozmačkaných), 1 nasekanou jarní cibulku, 100 g kuřecího masa a 100 g strouhaného vyzrálého čedaru. Posypte hrstí čerstvého koriandru. Přiklopte druhou tortillou a opečte na troše oleje z obou stran.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín