Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

5× jarní polévka s bylinkami

nudlová polévka s bylinkami
ZDROJ: Pexels.com
sdílet:

Na jaře dostávají slovo lehká jídla. Ochutnejte naše svěží polévky. Krásně voní a jejich příprava je tak jednoduchá, že budete mít o víkendu dost času vyrazit na procházku.

Vyznavače lehké zdravé stravy potěší zeleninový vývar se špaldovým kapáním. Zeleninu před vařením dobře osmahněte na olivovém oleji – polévka získá chuť a nebude mdlá. Kromě nočků patří do polévky na závěr také jarní bylinky a kvítky (např. pažitka, řeřicha a sedmikrásky).

Špenátová polévka je nejlepší z čerstvého špenátu, ale můžete použít i mražený (celé nebo sekané listy). Nakonec zelený krém ochuťte rozetřeným česnekem nebo natí česneku medvědího.

Jarní zeleninová polévka se sýrovými nočky je prototypem osvěžujícího, lehkého vývaru. Můžete do ní naházet zeleninu podle sezony a chuti. Sýrové nočky ochuťte čerstvě nasekanou pažitkou, kterou můžete nakonec polévku také ozdobit.

Polévka z hrášku a řeřichy se připravuje bez vaření a s ledovými kostkami. Vy si ji však raději přihřejte, i když je venku teplé počasí, studená polévka organismu dobře neudělá.

Krémová polévka vichyssoise vyzdvihne všechny přednosti pórku – světle zelenou barvu i jemnou cibulovitou chuť. Aby nebyla příliš výrazná, zjemní ji brambory a smetana. Ještě vyšší krémovitosti docílíte, když do polévky na závěr vmícháte kousek másla.

Připravila Jana Kopřivová

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...