Bojíte se, že vám těsto nevykyne? S námi se vám to nestane.
Dopřejte mu teplé místo, bez průvanu, ale pokud možno vlhké. Ideální je zavřít ho do vypnuté trouby. Mísu s těstem dejte na mřížku a pod ni umístěte pekáč plný horké vody.
Kynuté těsto může začátečníkům připadat složité, když si ale osvojíte pár pravidel, zjistíte, že to s ním až tak komplikované není.
Pozor na vyšší teplotu
Vše nad 55 °C je během kynutí špatně. Teplo však mají kvasinky rády, proto by...
Chilli con carne ve španělštině znamená „chilli s masem“. Zda jídlo pochází z Mexika nebo USA, se přesně neví a bývá oblíbeným předmětem dohad. Shoda však panuje na tom, že patří mezi typická jídla tzv. tex-mex kuchyně. Často se název...
Dobrý steak je jídlo, kterým potěšíte každého milovníka masa. Aby byl výsledek dokonalý, je potřeba věnovat péči přípravě. Pokud chcete steak tmavě hnědý na povrchu a růžový uvnitř, musíte trochu závodit s časem. Anebo použít cukr.
...
Zajímá vás, co se nachází uvnitř oblíbených růžových tyčinek, ze kterých se často připravují saláty, sushi rolky nebo pomazánky? Prozkoumali jsme pro vás složení, výrobu i nejzajímavější recepty z krabích tyčinek.
...
Léto je doba objevování, experimentování a nacházení nových favoritů. A to hlavně v rámci jídla a pití. Chcete se letos vydat po stopách tradičních zahraničních kuchyní a nevíte, kam přesně by to mělo být? V článku vám prozradíme 3 země, ve...
Tereza Bebarová se ocitla v gastronomickém světě tak trochu náhodou. Zavedlo jí do něj moderování pořadu Peče celá země. Díky němu si postupně našla cestu k pečení, která vyústila až k oblíbené show Buchty po ránu s Josefem Maršálkem. Jaký...
Ačkoli denivky zdobí mnoho českých zahrad, na talířích se běžně nevyskytují. V asijské, francouzské i italské kuchyni však mají své místo. Chutné jsou nejen květy a poupata, ale i mladé lístky nebo hlízy. Každá část denivky poskytuje...