Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Červená řepa 5x jinak

salát se sýrem a červenou řepou
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Chuť červené řepy je esencí podzimu. Lehce zemitá, výrazná a hřejivě nasládlá. Máte doma v bedýnce krásně pevné bulvy červené řepy a váháte, jak je upravit? Pak je na výběr ze dvou variant: tepelná, nebo studená úprava.

Pokud se rozhodnete řepu nezpracovat tepelně, bude vám chutnat v čerstvě lisovaných šťávách (například v kombinaci s hruškou) i nahrubo nastrouhaná v salátech (skvělá je se sladkokyselou zálivkou z olivového oleje, medu, citronu a pepře).

Náš tip: Připravte si také řepovou pomazánku podle našeho video receptu

Skryt pre seznam

Pokud řepu vaříte, vkládejte do hrnce celé bulvy a řepu během vaření nepropichujte. Jen tak zabráníte vytékání cenné šťávy. Výborná je také řepa pečená nebo jako základ polévek či ragú.

A překvapivě ji můžete nastrouhat i do moučníků – budou krásně vláčné. I když v obchodech můžete koupit polotovary z řepy (sladkokyselou sterilovanou řepu nebo saláty), dejte přednost jejich domácí verzi. Jen tak budete vědět, co jste do nich dali, a navíc – budou přesně podle vás. Vybrali jsme pro vás pět neobvyklých úprav řepy. Stojí za ochutnání!

5× červená řepa

Připravila Jana Kopřivová
Skryt pre seznam

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín