Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Co jíst právě teď: ovesné vločky

ovesné vločky s ovocem
ZDROJ: Unsplash.com
sdílet:

Miska hřejivé ovesné kaše po ránu vás skvěle nastartuje pro nový den. Na ovesných vločkách si však pochutnáte i v dalších úpravách. Máme pro vás 5 nejlepších.

1. Ovesná kaše

Ovesné vločky známe nejčastěji z ovesných kaší. Jako snídaně jsou nepřekonatelné, nebojte se je však využít ani při slaném vaření. Díky skvělé pojivosti nahradí vejce v karbanátcích, lívancích i sušenkách. Vyzkoušet to můžete v ovesných smaženkách s mrkví.

2. Domácí müsli

Opečte ovesné vločky na plechu s medem, sušeným ovocem a oříšky, a máte skvělé domácí müsli, které ráno stačí jen doplnit mlékem či jogurtem.

3. Pečení s ovesnou moukou

Z ovesných vloček můžete připravit také ovesnou mouku. Stačí je jen najemno rozmixovat. Přidávat ji můžete do těsta na palačinky, do chleba i koláčů. Jídlu dodá jemně nasládlou chuť a vysoký podíl vlákniny, která pomáhá snižovat cholesterol a zpomaluje vstřebávání cukru. Upečte si s sebou na svačinu do práce ovesné placičky s medem. Dodají vám spoustu energie.

4. Ovesné mléko do pudinku

Nasládlé ovesné mléko oceníte, pokud vám nedělá dobře laktóza v kravském mléku. Připravit z něj můžete pudink, koktejly i dezerty. Co třeba křupavý ovesný koláč s jablky?

5. Oves v polévce

Vařit můžete i s celým bezpluchým ovsem. Použít ho můžete jako přílohu, základ karbanátků nebo s ním zahustit polévky. Uvařte si třeba posilující polévku se zázvorem.

Připravila Jana Kopřivová

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč