Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Dejte si domácí hranolky bez smažení

hranolky s kečupem
ZDROJ: Pexels.com
sdílet:

Hranolky se dají připravit i jinak než smažením. Zdravěji a bez ohromného množství tuku. 

Brambory oškrábejte, nakrájejte a povařte, ale nedovařte. Mezitím zahřejte troubu na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C a na plechu rozpalte 2 lžíce rostlinného oleje. Pak hranolky smočte v oleji a pečte 30–40 minut.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?

Ne vše staré je špatné, což jistě platí o retro sladkostech. Některé z nich přežily obě války, minulý režim i jeho pád a pár z nich dokonce vstoupilo do nového tisíciletí, jiné jsou již jen mlhavou vzpomínkou, kterou si naše paměť...