Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak nejlépe upéct brambory

pečené brambory
ZDROJ: Pexels.com
sdílet:

Moučnaté brambory (varný typ od B po C) vydrhněte kartáčem, osušte a ponechte ve slupce.

Vložte je na plech a pečte v troubě při 175 °C zhruba hodinu a čtvrt doměkka. Správně upečenou bramborou by měla hladce projet tupá špejle. Hned jak upečené brambory vyndáte z trouby, propíchejte je vidličkou tak, aby řady otvorů vytvořily tvar písmena X. Palci a ukazováčky obou rukou zmáčkněte bramboru mezi rameny X tak, aby se rozevřela. Díky tomu z ní nejen unikne pára, ale bude na ní i lépe držet sůl, máslo nebo jiná náplň.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč