Hmotu mačkejte pokud možno co nejmenší silou, aby byly karbanátky pěkně nadýchané. Až je dáte na pánev, ruce i obracečku pryč, namísto kýženého dotvarování byste z nich vymačkali šťávu.
Překvapivě jednoduchý trik vám dnes přinášíme na téma přípravy karbanátků. Máte je rádi a rodina se po nich může utlouct? Objevují se na vašem stole častěji než jednou za rok a rádi byste je trochu obměnili a překvapili rodinu?
...
Míšu Landovou jistě znáte jako sympatickou porotkyni z 2. a 3. řady pořadu Peče celá země. Zkušená cukrářka, která už léta tvoří úspěšný blog Víkendové pečení plný receptů na ty nejlákavější dezerty, nám v rozhovoru prozradila, jaké to je...
Letní dny si vyloženě říkají o svěží lehké dezerty. Citronové tiramisu plní zadání na výbornou a právem se stalo hitem sociálních sítí. Je sladké i kyselé zároveň, opojné i osvěžující.
...
Klasické české buchty plněné makovou nebo tvarohovou náplní jsou vláčné a jemné. Proto se k přípravě kynutého těsta nejčastěji používá hladká pšeničná mouka. Použít však můžete i polohrubou. Ta zajistí pečivu pevnější strukturu.
...
Jestli mám něco spojeného se středoškolskými léty, je to čokoláda Zora. Prodávali ji v naší gymplácké kantýně a my ji potají ujídali při hodinách latiny, píše Petra. Když s odstupem nostalgicky vzpomínáme na mládí, často se nám vracejí...
Ne vše staré je špatné, což jistě platí o retro sladkostech. Některé z nich přežily obě války, minulý režim i jeho pád a pár z nich dokonce vstoupilo do nového tisíciletí, jiné jsou již jen mlhavou vzpomínkou, kterou si naše paměť...
Milujete čokoládu a sníte o výrobě vlastních pralinek nebo bonbónů? Aby čokoládové kouzlení dopadlo podle vašich představ, je důležité nezapomenout na dvě důležité věci: kvalitní čokoládu a její temperování.
...