Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak zacházet s bifteky

steak biftek
ZDROJ: Pexels.com
sdílet:
Biftekům v pánvi nechte dostatečný prostor, aby se póry mohly uzavřít a maso nepustilo cennou šťávu.

V přeplněné pánvi se maso přestane zprudka smažit, což je nejlepší cesta k tomu, aby z něj byly dušené plátky. Pokud se to náhodou už stalo nebo jste bifteky vložili do málo rozehřátého tuku a maso se spíš dusí než smaží, rychle je vyjměte. Pánev osušte, nalijte na ni nový olej, nechte ho pořádně rozpálit a začněte s opékáním znovu.
Jistě znáte obligátní radu nikdy do masa na pánvi nepíchat – ale jak ho potom obracet? My se v kuchyni Apetitu neobejdeme bez těchto kleští. Poradí si s každým tvarem, a přitom pánev nepoškrábou. Prodávají se běžně v domácích potřebách.

Jestli se připečeniny na pánvi spálily, nic se neděje. Na omáčku však raději vezměte čistou pánev. Rozpusťte na ní kousek másla se lžící oleje, přilijte trochu vývaru nebo vína, okořeňte a zahustěte máslem. Pak už ale nevařte. 

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín