Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Nože, které by ve vaší kuchyni neměly chybět

nože
ZDROJ: Danilo Rios/Unsplash
sdílet:

Jaká je základní výbava každého kuchaře? Bez jakého nože se kuchař neobejde? Kterým nožem se čistí zelenina, jaký můžete univerzálně použít.

Kuchařský nůž - chef knife

Pokud byste měli mít doma jen jeden jediný nůž, pak to musí být právě kuchařský. Je totiž univerzální.

  • širokou čepel, díky které s ním zvládnete vše od sekání bylinek po krájení masa.

Kuchyňský nůž

  • středně širokou čepel, díky které se ke krájení hodí, když je kuchařský nůž příliš velký.

Nůž na pečivo

  • Nůž se zoubky nebo vroubkatý nůž je v kuchyni nepostradatelný na krájení pečiva. Využijete ho i při krájení rajčat.

Filetovací nůž

  • Jde o nůž s dlouhou čepelí a ostrou špičkou, ideální pro filetování ryb, zpracování masa a krájení tenkých plátků (rostbífu, carpaccia apod.)

Nůž na zeleninu

  • Malý nožík s krátkou čepelí, se kterým zvládnete oloupat brambory, oškrábat mrkev, zbavit cibuli i česnek slupek nebo nakrájet ovoce.

Vykosťovací nůž

  • Díky pružné špičce s ním snadno vykostíte kuře. Hodí se i ke špikování.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín