Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Padá hruška, upečte koláč

hrusky
ZDROJ: Couleur/Pixabay
sdílet:

Podzim nám shazuje krásné hrušky rovnou do náruče. Najděte si nejkrásnější hrušeň v okolí a zbavte ji sladkých plodů.

Hruška sice není nekonečným zdrojem vitaminu C jako většina ovoce, ale těsně pod slupkou se ukrývá velké množství vitaminu B. Proto slupku z hrušek pokud možno neloupejte. Je měkká a snadno stravitelná. Užijte si nejsladší ovoce s krásnou a pevnou dužinou ve šťavnatých koláčích.

Hrušky jsou s ostružinami nerozlučná dvojka. Zvlášť pokud se jedná o pečení. Ve smetanovém krému jsou prostě k pomazlení. Hrušky povařené v portském chytí růžovou barvu a vynikající chuť. Přelijte je pomerančovou omáčkou a podávejte jako královský dezert. Hruškový koláč si doslova zamilujete, a to díky tvarohovému těstu a nadýchané sněhové pokrývce.

3× recept s hruškami:

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín