Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Co s vysokým roštěncem aneb Připravte si steak, pečeni či trhané maso

vysoký roštěnec
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Říká se mu také rib-eye steak či entrecôte a bůhví proč není populárnější než známý nízký roštěnec. Přitom v podobě steaku nemá konkurenci!

Vysoký roštěnec se nachází mezi lopatkami skotu. Najdete ho u hřbetu mezi krkem (podplečím) a nízkým roštěncem (z něj se krájejí roštěnky nebo se z něj dělá rostbíf). Na rozdíl od nízkého roštěnce jde o pozapomenutý díl masa, ze kterého se dají připravit opravdové pochoutky obzvláště, když seženete dobře vyzrálý kus masa.

Skryt pre seznam

Na co se hodí vysoký roštěnec?

  • Na steak. Oproti libové roštěné je vysoký roštěnec opravdu bohatě mramorovaný tukem, takže jde o výborné maso na steak. Můžete ho také připravit na grilu.
  • Pro dobrodružství. Objevte tenhle opomíjený díl masa pro svou rodinu a přátele! A pak si vychutnávejte pochvalu, jak je vaše hovězí pečeně výtečná – měkounká, růžová a šťavnatá…

Jak dlouho péct vysoký roštěnec?

Vysoký roštěnec se skvěle uplatní jako pomalá pečeně. Vynikající je na česneku, se špenátem a bramborovými knedlíky. Jako základní surovina se dokonale hodí na steaky. Chutnat vám bude s klasickou pepřovou omáčkou. Nebo ho podávejte v odlehčené variantě rozkrájený se zeleninovým nebo těstovinovým salátem.

Hračičkové si mohou s kusem masa pohrát a naplnit ho oblíbenou nádivkou.

Zdroj informací: časpis Apetit

Skryt pre seznam

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín