V italské verzi rajské polévky, známé jako minestrone, stojí lžíce. Důležitou složkou jsou sice rajčata, nesmí však chybět ani další zelenina, těstoviny, případně luštěniny.
Minestrone je hustá a sytá polévka, kterou můžete s přehledem servírovat jako hlavní chod nejen v zimě ale i v létě. Není hladká a krémová jako naše česká rajská, jde o polévku typově podobnou spíše naší bramboračce.
- Do základu na polévku se orestuje cibule, mrkev a řapíkatý celer a přidá česnek. Použít bez obav můžete i další zeleninu, například cuketu, zelené fazolky nebo chřest. Vše se zalije konzervovanými rajčaty spolu s vývarem a nechá vařit.
- Součástí polévky jsou krátké vařené těstoviny jako kolínka a jim podobné tvary. Často se přidávají také vařené nebo konzervované fazole, díky kterým je polévka ještě vydatnější.
- Bylinky jako bazalka, oregano a rozmarýn dodávají polévce autentickou středomořskou chuť.
Zdroj: časopis Apetit