Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadná italská polévka plná zeleniny a těstovin: Jak se dělá minestrone?

Zeleninová polévka minestrone
ZDROJ: ImageProfessionals
sdílet:

V italské verzi rajské polévky, známé jako minestrone, stojí lžíce. Důležitou složkou jsou sice rajčata, nesmí však chybět ani další zelenina, těstoviny, případně luštěniny. 

    Minestrone je hustá a sytá polévka, kterou můžete s přehledem servírovat jako hlavní chod nejen v zimě ale i v létě. Není hladká a krémová jako naše česká rajská, jde o polévku typově podobnou spíše naší bramboračce. 

    • Do základu na polévku se orestuje cibule, mrkev a řapíkatý celer a přidá česnek. Použít bez obav můžete i další zeleninu, například cuketu, zelené fazolky nebo chřest. Vše se zalije konzervovanými rajčaty spolu s vývarem a nechá vařit. 
    • Součástí polévky jsou krátké vařené těstoviny jako kolínka a jim podobné tvary. Často se přidávají také vařené nebo konzervované fazole, díky kterým je polévka ještě vydatnější.
    • Bylinky jako bazalka, oregano a rozmarýn dodávají polévce autentickou středomořskou chuť.

    Zdroj: časopis Apetit

    Skryt pre seznam
    Skryt pre seznam

    Související články

    Apetit magazín

    AD
    Minerální vody není třeba střídat, je to mýtus
    • Lidé a jídlo

    Minerální vody není třeba střídat, je to mýtus

    České minerální vody jsou světovým unikátem. „V Česku je velmi bohatá paleta pramenů a bez nadsázky mohu říct, že se na našem území nachází snad všechny existující typy minerálních vod, což je s ohledem na velikost území skutečný unikát,“...