Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4/5 Počet hodnocení: 11
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1015 kcal
Bílkoviny 8 g
Sacharidy 54 g
Tuky 78 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Avokádová salsa se prostě neomrzí. Je to dokonalá klasika jak k nachos, tak skvělý doprovod zahradního grilování. Hodí se k hovězím i kuřecím steakům i rybám. Někdy ji sníte možná ještě dřív, než je maso hotové, protože ji sníte jen tak s bílým pečivem!

Suroviny

olivový olej 2 PL
limetová šťáva 3 PL
česnek 1 stroužek
malý a rozdrcený
malá, bez semínek, najemno
sůl
pepř
na tenké plátky
zralé
koriandr čerstvý 1 hrst
čerstvý

Postup

1

Olej a limetovou šťávu prošlehejte s chilli papričkou, česnekem, solí a pepřem.

2

Rajčata nakrájejte na větší kousky a spolu s cibulí smíchejte se zálivkou. Avokáda přepulte, zbavte pecky a dužinu vykrájejte lžičkou.

3

Nasekaný koriandr a avokádo přimíchejte k rajčatové směsi. Podávejte, nejlépe s nachos.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/6

Komentáře

05.12.2007 08:59
Recept se nachází v č. 6/07, str.22

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...