Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bůček pečený na šalvěji

Bůček pečený na šalvěji

Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 9018 kcal
Bílkoviny 317 g
Sacharidy 86 g
Tuky 821 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bůček patří k levnějším masům, přitom s ním uděláte spoustu parády.

Suroviny

rozdělené na stroužky, oloupané
bůček 2,3 kg
s kostí
olivový olej 60 ml
sůl mořská 1 hrnek
hrubá
šalvěj 8 snítky
čerstvá

Postup

1

Troubu předehřejte na 160 °C. Jednotlivé stroužky česneku vyskládejte na dno pekáče. Bůček potřete olivovým olejem a do kůže vetřete sůl. Maso položte kůží na česnek a pečte 3 hodiny. Zvyšte teplotu na 180 °C, obraťte maso, přidejte šalvěj a dopečte ještě půlhodinku tak, aby byla kůže krásně zlatá.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...