Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Česnekové řízky z krkovice v trojobalu

Česnekové řízky z krkovice v trojobalu

4.4/5 Počet hodnocení: 7
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2227 kcal
Bílkoviny 165 g
Sacharidy 140 g
Tuky 103 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Obligátní kýta může být suchá, s krkovicí tenhle problém nehrozí. 

Suroviny

počet podle velikosti, , silné okolo 1 cm
sůl
nejlépe vločková, k podávání
česnek 2 stroužek
drcený, podle chuti
vejce 2 ks
prošlehané
rozmixovaný na strouhanku
ghí
přepuštěné máslo, lze nahradit voňavým sádlem nebo olejem na smažení
klínky na podávání
sladkokyselá okurka k podávání
čerstvý, k podávání

Postup

1

Maso podle chuti a potřeby naklepejte, osolte a vetřete do něj česnek. Obalte ho v mouce, vejci a strouhance.

2

V pánvi či rendlíku rozehřejte zvolený tuk. Osmažte v něm obalené řízky dozlatova (podle potřeby po dávkách).

3

Podávejte s citronem, okurčičkami, chlebem a solí podle chuti. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/2

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...