Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Citrusová tříšť s broskvemi

Citrusová tříšť s broskvemi

4/5 Počet hodnocení: 3
Do 10 minut Velmi snadné Pro 2–3 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 528 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 118 g
Tuky 0 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

První pomoc v horkých dnech.

Suroviny

led 3 hrsti
drobnější kostky ledu
velký, šťáva vymačkaná
šťáva vymačkaná
šťáva vymačkaná
šťáva vymačkaná
sirup ovocný 4 PL
broskvový nebo podle chuti
voda minerální perlivá
na dolití, podle potřeby
zralé, nakrájené na měsíčky

Postup

1

Do výkonného mixéru, který zvládne nadrtit led, vložte ledové kostky (počítejte s menší hrstí na osobu), čerstvě vymačkanou šťávu z grapefruitu, pomerančů, citronu a limety. Oslaďte broskvovým sirupem, přidejte perlivou vodu a rozmixujte na tříšť. Do sklenice vložte pár měsíčků broskví a dolijte ledovou tříští.

OPILÁ VERZE

Spojení citrusů a broskví umožňuje podtrhnout chuť jednoho z použitého druhu ovoce. Pro zdůraznění citrusů přidejte některý z pomerančových likérů (Triple Sec, Cointreau, Grand Marnier). K broskvím naopak ladí vodka, ale i bourbon nebo tequila. Experimentovat můžete rovněž s tekutinou na dolití a vyzkoušet například zázvorovou limonádou (v tom případě ale vynechte broskvový sirup).

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/7

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...