Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Cizrna s pórkem a sušenými rajčaty

Cizrna s pórkem a sušenými rajčaty

3.9/5 Počet hodnocení: 23
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2480 kcal
Bílkoviny 99 g
Sacharidy 251 g
Tuky 109 g
Vláknina 60 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Cizrna dobře ladí k jakékoli zelenině, jak dokládá třeba tenhle zdravý a chutný oběd nebo večeře.

Suroviny

polenta
kukuřičná polenta hotová, chlazená
sušená rajčata 200 g
v oleji, nakrájená na nudličky
pórek 4 ks
středně velký, pokrájený na šikmé plátky cca 1 cm silné
olivový olej panenský 3 PL
cizrna 400 g
uvařená
česnek 4 stroužky
nakrájený na plátky
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Bílé části pórku dejte na pařáček, přikryjte pokličkou a asi 3 minuty je vařte skoro doměkka. Pak přidejte zelené části a ještě minutu nechte vařit. Mezitím na oleji krátce poduste česnek, vsypte cizrnu, osolte, opepřete a opékejte asi 5–7 minut. Pak přidejte pórek, sušená rajčata a promíchejte. Podle potřeby dolaďte pepřem, solí či olivovým olejem a podávejte s plátky kukuřičné polenty opečené na grilu.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/7

Komentáře

12.09.2009 20:22
Celkem chutné, avšak na můj vkus moc mastné a dosti časově náročné a pracné.
17.05.2009 18:06
minimum surovín, jednoduché, rýchle...

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...