Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Čokoládové sušenky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4/5 Počet hodnocení: 14
Do 30 minut Velmi snadné Na asi 10 sušenek

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3471 kcal
Bílkoviny 50 g
Sacharidy 273 g
Tuky 239 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Odolejte pokušení a nenahrazujte v náplni mléčnou čokoládu za hořkou. Samotné sušenky jsou spíše hořké, a tak jim jemná chuť mléčné čokolády sluší.

Postup

1

Troubu předehřejte na 180°C. V mixéru rozmixujte máslo, moučkový cukr, mouku, škrob, kakao a žloutek. Těsto zabalte do potravinářské fólie a dejte do lednice odpočinout na alespoň 30 minut.

2

Těsto vyválejte mezi 2 archy pečicího papíru na sílu zhruba 3mm, vykrájejte z něj vykrajovátkem oválky, rozložte je na plech vyložený pečicím papírem a pečte 8–10 minut. Nechte vychladnout.

3

Na náplň dejte čokoládu a smetanu do misky a postavte ji na hrnec s vroucí vodou. Míchejte, aby se čokoláda rozpustila, spojila se smetanou a vznikla hladká hmota. Odstavte a dejte do lednice zchladnout.

4

Sušenky postupně poslepujte po dvou zchladlou náplní a rozložte je na pracovní plochu. Čokoládovou polevu rozehřejte podle návodu a ozdobte jí sušenky, nechte zatuhnout.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/4

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...