Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Coniglio alla cacciatora (králík po myslivecku)
Coniglio alla cacciatora (králík po myslivecku)
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Coniglio alla cacciatora (králík po myslivecku)

3.7/5 Počet hodnocení: 68
Do dvou hodin Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1198 kcal
Bílkoviny 27 g
Sacharidy 35 g
Tuky 99 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Králík po myslivecku se dusí s vínem, bylinkami a rajčatovým protlakem. Připravuje ho tak šéfkuchař Emanuele Ridi, který ví, že díky tomu je králičí maso jemné a šťavnaté. Pokud hledáte luxusní recept na králíka, pak tento nesmíte minout.

Suroviny

chlazený, malý, rozdělený na porce
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
olivový olej panenský 100 ml
rozmarýn 1 snítka
scezené
šalvěj 1 snítka
česnek 4 stroužky
lehce zmáčknutý
suché
italský koncentrovaný (viz Něco navíc)
bageta
lze nahradit italským bílým chlebem, k podávání

Postup

1

Porce králíka osolte, opepřete, zlehka obalte v mouce; přebytečnou oklepněte. V hrnci na oleji asi minutu zvolna opékejte česnek dožluta. Pak ho vyjměte a vyhoďte. Na ochucený olej dejte porce králíka a opékejte dozlatova; přibližně čtyři minuty z každé strany.

2

Přihoďte bylinky, olivy a zalijte vínem. Protlak rozmíchejte v přibližně 100 ml vlažné vody a vlijte ho do hrnce. Přiklopte a na mírném ohni duste asi 45 minut doměkka. (Dokonale šťavnaté maso získáte, když ho budete na mizivém plameni opravdu pozvolna dusit dvě hodiny.) Když je králík měkký, ochutnejte, jestli není potřeba dosolit omáčku. Podávejte s křupavou bagetou nebo italským bílým chlebem.

NĚCO NAVÍC
Koncentrovaný rajský protlak, italsky doppio concentrato di pomodoro, je dvakrát redukovaný protlak – jeden kilogram protlaku je vyrobený ze šesti kil rajčat. Má díky tomu konzistenci pasty a velmi intenzivní chuť. Občas se prodává v supermarketech v tubě (například od firmy Mutti) nebo ho koupíte v obchodech s italskými potravinami. V nouzi ho lze nahradit obyčejným rajským protlakem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/3

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...