Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.7/5 Počet hodnocení: 22
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1851 kcal
Bílkoviny 47 g
Sacharidy 327 g
Tuky 33 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vynikající rizoto, které ocení všichni milovníci hub. 

Suroviny

lesní houby 30 g
sušené
olivový olej 2 PL
malá, jemně nasekaná
česnek 2 stroužky
prolisované
tymián 2 ČL
lístky
tymián
lístky, na ozdobu
rýže 350 g
na rizoto
vývar zeleninový 750 ml
horký, i z kostky
strouhaný
hobliny k podávání
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení

Postup

1

Houby v míse přelijte 430 ml hor­ké vody a nechte je deset minut bobtnat. Mezitím zahřejte olej na pánvi nebo v rendlíku (můžete i v troubě) a dvě minuty na něm pečte cibulku, až začne měknout. Přidejte česnek. Ještě minutu smažte.

2

Troubu zahřejte na 190/170 °C. Sceďte houby – tekutinu uschovejte – a nasekejte je. Do pánve s cibul­kou a česnekem přidejte houby, tymián a rýži. Důkladně promíchejte. Přelijte vodou z hub, vývarem a vínem a přiveďte k varu.

3

Osolte a opepřete, přikryjte a pečte v troubě asi pětadvacet minut, až bude rýže hotová a tekutina se vsákne. Vmíchejte strouhaný parmazán, případně dochuťte. Před podáváním rizoto posyp­te parmazánovými hoblinami a lístky tymiánu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/5

Komentáře

09.04.2010 16:07
Moc dobré rizoto - receptu neuškodilo ani když jsem zaměnila čerstvý tymián za sušený. Příprava v troubě je navíc neuvěřitelně pohodlná!
04.09.2007 22:24
Recept se nachází v č.5/06, str.62

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...