Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hovězí maso se sušenými rajčaty a rozmarýnem
Hovězí maso se sušenými rajčaty a rozmarýnem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Hovězí maso se sušenými rajčaty a rozmarýnem

4.3/5 Počet hodnocení: 79
Více než hodinu Velmi snadné 5

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2222 kcal
Bílkoviny 199 g
Sacharidy 86 g
Tuky 101 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pomalou přípravou získáte měkoučké maso a skvělou omáčku.

Suroviny

zadní, na kostky
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 2 PL
malé, na plátky
vývar kuřecí 500 ml
hnědé krémové, rozčtvrcené
sušená rajčata 1,5 hrsti
nahrubo pokrájených
rozmarýn 1 PL
nasekaný
či dušená rýže k podávání

Postup

1

Dejte mouku a maso do plastového sáčku. Osolte, opepřete, uzavřete a protřepte, aby se maso obalilo. Vyjměte a po částech ho na středním plameni na rozpáleném oleji dozlatova opékejte.

2

Maso dejte stranou a do kastrolu nasypte cibuli; dvě minuty ji opékejte. Přidejte houby a míchejte další asi 2 minuty. Zalijte vínem a vývarem a přiveďte k varu.

3

Vraťte maso, přiklopte a v troubě předehřáté na 120 °C pečte 5 hodin doměkka. Během pečení můžete podle potřeby podlít dalším vývarem. Na konci vmíchejte rajčata a rozmarýn a zahřívejte ještě 10 minut.

4

Podávejte s kaší nebo rýží.

NĚCO NAVÍC
Pokud máte takzvaný pomalý hrnec (třeba Crock pot), pokrm můžete připravit i v něm.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/3

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...