Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.2/5 Počet hodnocení: 18
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2250 kcal
Bílkoviny 37 g
Sacharidy 119 g
Tuky 191 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Oživili jsme vzpomínky na mléčné bary našeho dětství, přidali jsme trochu inspirace z amerických bister, tím vším zamíchali a nyní vám podáváme neotřelý mix dobrot. A co by byl mléčný bar bez jahodového mléčného koktejlu?

Suroviny

mléko 750 ml
zmrzlina 500 ml
jahodová
mražené jahody 3 hrsti
podle chuti
ušlehaná dotuha
koktejlové třešně
na ozdobení

Postup

1

Mléko rozmixujte se zmrzlinou a jahodami, případně přidejte i cukr.

2

Čokoládovou polevou ozdobte stěny sklenic. Pak do nich vlijte připravenou jahodovo-zmrzlinovou směs, ozdobte ušlehanou šlehačkou a navrch nasypte vždy trochu čokoládových hoblin a ozdobte koktejlovou třešničkou. 

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/3

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...