Čím lepší pečivo použijete, tím líp bude bruschetta (čte se brusketa) chutnat… Nám se skvěle osvědčil třeba kořenový nebo farmářský chléb. Skvěle se hodí k oběma salátům!
Váháte někdy, jestli z vás nákup mražených surovin nedělá gastronomického barbara? Podle odborníků jsou ale některé zavařené nebo zmražené potraviny dokonce zdravější. Roli totiž nehraje to, v jaké podobě suroviny do jídelníčku...
Francouzská butiková cukrárna na břehu českého Lipna? Ano! Jmenuje se Cafe du Lac a vládne jí energická cukrářka Míša Fürstová, jejíž cesta ke sladkému řemeslu vedla jako u řady úspěšných cukrářů a cukrářek poněkud oklikou. Naservíruje vám...
Čirůvka májovka (Calocybe gambosa) je jedlá houba, která roste od jara do raného léta. Ceněná je pro svou výraznou houbovou chuť a vůni i léčivé účinky. Kde ji najít, jak ji poznat a co z ní uvařit?
...
Boloňská omáčka neboli „ragù alla bolognese“ se po celém světě stala symbolem italské kuchyně. Svůj původ má ve městě Bologna, které se nachází v regionu Emilia-Romagna na severu Itálie a patří mezi nejznámější a nejoblíbenější italská...
Miso pasta patří mezi tradiční japonská dochucovadla. Tato zajímavá pochoutka je jedním z nejznámějších reprezentantů páté chuti, která nese název umami. Díky tomu dokáže každé jídlo pozvednout na vyšší úroveň, jak se můžete přesvědčit i v...
Nigella Lawson dokázala přilákat k obrazovkám diváky po celém světě a ze svých kuchařek učinila bestsellery. Nejspíš je jasné, že recept na brownies v jejím podání není dietní záležitostí, ale jednou za čas stojí za to zhřešit, zvlášť když...
Komentáře