Nebaví vás zdlouhavé pečení? Víme o cukroví, které připravíte do půl hodiny! Kokosky s kokosovým krémem jsou přesně ten pravý recept, který vás v této chvíli zachrání. Připravte si kokosky jako slavnostní zákusek, vánoční cukroví na poslední chvíli nebo luxusní dezert k odpolední kávě.
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 160 °C. Bílky se solí ušlehejte do polotuha. Přidejte cukr a šlehejte, až získáte tuhý, lesklý sníh. Přimíchejte tvaroh a kokos.
Na plech vyložený pečicím papírem nanášejte lžičkou hromádky asi tři centimetry od sebe. Zploštěte na třícentimetrové placičky. Pečte, až okraje začnou zlátnout; trvá to devět až deset minut. Upečené kokosky přesuňte na mřížku k vychladnutí.
Elektrickými metlami utřete máslo, kokosový krém a ztužený tuk, asi minutu. Přidejte cukr i likér (nebo tresť) a šlehejte, až bude směs nadýchaná – zhruba za dvě minuty. Náplní hned spojujte kokosky, plochou stranou k sobě.
Komentáře