Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Křupavé prstíky s kozím sýrem a mátou
Křupavé prstíky s kozím sýrem a mátou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Křupavé prstíky s kozím sýrem a mátou

5/5 Počet hodnocení: 3
Do hodiny Snadné Na 10 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 976 kcal
Bílkoviny 53 g
Sacharidy 88 g
Tuky 38 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jarní závitky po evropsku!

Suroviny

suchý, drobivý, crottin de Chavignol nebo ‚váleček‘
máta 1 svazek
olivový olej panenský
smíchaná s vodou do řídké kašičky
rostlinný olej
na smažení/fritování

Postup

1

Jablka oloupejte, zbavte jádřinců a nakrájejte na asi půlcentimetrové kostičky. Sýr rozdrobte nebo nakrájejte nadrobno. Omyjte, osušte a nakrájejte či nastříhejte mátu. Vše promíchejte v misce s trochou olivového oleje.

2

Z plátů těsta filo nakrájejte 10 čtverců o straně 15 cm. Asi 3 cm od jednoho okraje dejte vždy lžíci připravené směsi. Boční strany přehněte přes náplň, pak srolujte a šev přichyťte trochou moučné kašičky.

3

Olej (ve fritéze nebo v pánvi) rozehřejte na 190°C. Závitky smažte asi 3 minuty, pak je osušte na papírových utěrkách.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/6

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...