Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kuře na paprice s noky

Kuře na paprice s noky

4.2/5 Počet hodnocení: 36
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2028 kcal
Bílkoviny 36 g
Sacharidy 68 g
Tuky 177 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kuře na paprice, obměna klasického receptu na slepici oblíbeného v dobách našich prababiček, má snazší a rychlejší přípravu, a přitom je božsky dobré!

Suroviny

kuře 1 ks
naporcované / jednotlivé porce (vždy s kostí)
sůl
máslo 100 g
nadrobno
smetana 300 ml

Postup

1

Porce kuřete osolte a obalte v paprice. Na másle zpěňte cibuli, vložte maso, osmahněte ho, podlijte a duste doměkka; trvá to asi tři čtvrtě hodiny.

2

Hotové kousky kuřete vyndejte, šťávu propasírujte přes cedník a zahustěte moukou rozkvedlanou ve smetaně. Povařte čtvrt hodiny a pak vraťte kousky kuřete do omáčky. Podávejte s noky.

3

JEMNÉ NOKY
Přiveďte do varu 500 ml mléka s 50 g másla, přidejte sůl a za stálého míchání postupně vsypte 250 g prosáté hrubé mouky. Míchejte tak dlouho, až se těsto nebude lepit na stěny kastrolu.

4

Do vychladlého těsta přidejte 2 vejce, dobře promíchejte, lžičkou namáčenou ve vodě vykrajujte stejně velké noky a vhazujte je do vroucí osolené vody. Až vyplavou nahoru, vyjměte je cedníkem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/10

Komentáře

08.01.2010 17:59
opravdu skvělé!! já moc vařit neumím a toto byl můj první pokus o tento typ jídla a musím uznat, že dopadl na jedničku.Odpalované těsto na noky se taky povedlo,ale i naše verze s obyčejnými mléčnými noky chutnala skvěle.A hlavně: příprava je jednoduchá.

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...