Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kuře s krémovou kukuřicí, slaninou a parmazánem
Kuře s krémovou kukuřicí, slaninou a parmazánem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kuře s krémovou kukuřicí, slaninou a parmazánem

5/5 Počet hodnocení: 1
Do 50 minut Velmi snadné pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5885 kcal
Bílkoviny 276 g
Sacharidy 128 g
Tuky 480 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kuře s krémovou kukuřicí, slaninou a parmazánem se stalo hitem našich podzimních večeří. Jednoduchá příprava, lehce dostupné suroviny a ten výsledek? Schválně, přesvědčte se sami...

Suroviny

prsní řízky bez kůže
tymián 1 PL
odrhnuté lístky a nasekané + k podávání
sůl
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 2 PL
malá, nadrobno
okrájená zrna ze 4 klasů
česnek 2 stroužky
drcené
chilli sušené
drcené vločky, lze nahradit chilli vlásky
vývar kuřecí 170 ml
suché
jemně strouhaný
bazalka
čerstvá, na ozdobení

Postup

1

Kuřecí řízky obalte ve směsi mouky, nasekaného tymiánu, soli a pepře.

2

Velkou pánev nebo hrnec (ideálně liti-nový), kam se pohodlně vejde maso, rozehřejte nasucho. Vložte slaninu a zvolna opékejte do křupava. Pak vyjměte a dejte stranou na papírovou kuchyňskou utěrku, aby se odsál přebytečný tuk.

3

Do výpeku po slanině přilijte 1 lžíci oleje, vložte kuře a opečte jej z obou stran dozlatova. Vyjměte z pánve a dejte stranou.

4

Vlijte zbývající lžíci olivového oleje, vsypte cibuli a zvolna asi 5 minut restujte dosklovita. Přidejte máslo, kukuřici, česnek a chilli vločky či chilli vlásky. Opékejte a míchejte dalších 5 minut. Pak ztlumte teplotu a přilijte vývar a víno. Vraťte kuře zpět do pánve, přiklopte a duste zhruba 15–20 minut, až změkne.

5

Na závěr vlijte smetanu, vsypte parmazán, vařte a míchejte dalších několik minut, až se omáčka prohřeje a spojí. Odstavte z ohně a navrch nalámejte opečenou slaninu.

6

Podávejte posypané čerstvým tymiánem a lístky bazalky.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2023/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2023/9

Apetit magazín